AsienJordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børn

Fra Kina til Vietnam

Sidste hele dag i Hong Kong og i Kina. Utroligt at tænke på, at vi har været afsted i 6 uger allerede.

Vi nåede lige poolen igen, fik pakket og strøg afsted til lufthavnen, hvor vi blev mødt med forsinkelse, fordi flyet ikke var ankommet fra Hanoi endnu. Noget som er ret typisk, har vi siden hørt. Nå men det gode var, at vi fik tid til at spise frokost i lufthavnen.

Det var blevet mørkt, inden vi kom frem, så vi skyndte os ned til Sunway Hotels restaurant. Sunway Hotel er 4-stjernet og fortjener alle stjernerne. Super sødt og hjælpsomt personale, rent vand i hanerne og dejlig mad. Vores guide Long var supersød og hjælpsom med den fine evne til at fornemme, hvornår han skal fortælle, og hvornår han blot skal være usynlig. Han indskrev sig sammen med John, Viktor og Lili blandt de bedste guider, vi har haft. Fint at han også tager med til Halong.

Det er nu dejligt at komme til Vietnam. Kombinationen af det franske og det sydøstasiatiske er skøn.

Arkitekturen med de smukke gamle villaer er elegant. De kommunistiske betonindslag lige så grimme som i Sovjetunionen.

Maden er en delikat blanding af masser af rejer og fisk og små sprøde forårsruller med utrolige mængder frisk koriander og sød basilikum. Samtig er det franske islæt med baguetter, croissanter og cafeer med dejlig kaffe ikke til at tage fejl af. Første ret på menukortet her er kaninpate med løgconfit…

Mette var i Vietnam i 1998 for Udenrigsministeriet/Danida. Vietnam er et af programsamarbedslandene, som modtager meget dansk bistand. Bistanden var delt op i tre sektorer, fiskeri, ris og vand&sanitet. Mette var i Hanoi, HCMC og Can Tho i Mekongdeltaet i 2 uger med 2 hold konsulenter, der skulle identificere nye projekter under fiskerisektorprogrammet. Ex. forbedre Vietnams eksportindtægter ved at bistå dem i at leve op til europæernes og amerikanernes krav til kvaliteten af rejerne og deres forarbejdning. Det blev også til møder på ambassaden i en hvid villa i fransk stil, med kollegaerne som boede dejligt og ambassadøren Ove Ullerup (som nu er hos Dronningen).

Skriv et svar