ExpandingOurHorizon

Følg rejsen til alle verdens lande med børn og bliv inspireret til selv at komme afsted ved at læse med eller booke et foredrag.

ExpandingOurHorizon
AsienJordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børn

Naturvidenskabsmuseum

Science Museum er sjovt – elektromagnetisme opstillinger som fysik i folkeskolen appellerede til alle fire, trickbilleder med flere motiver i eet, Hvordan lyder en saxofon ved forskellige sampling frekvenser? Hvordan virker en kaffemaskine, vaskemaskine …? Hvor meget mad spiser vi på et år? Hvordan virker cylindrene i en bilmotor? Hvordan styrker grapefrugt knogler? Vi legede os igennem det hele og kunne ikke løsrive os. Lærke fløj i flysimulator. Nicolai skabte energi med magneter. De kørte om kap med biler, styret af signaler fra mobilmaster med begrænset rækkevidde.

Ellers var det en dejlig “dagen efter Disney”-dag, hvor vi sov længe, var i swimming poolen, gik en lille tur langs havnefronten, og især… Lærke og Nicolai fik tid og ro til at lege med deres Disneylegetøj.

Det er dejligt at sidde sammen over frokost på cafe og fortælle Nicolai alt (næsten eller så meget vi nu ved), om hvordan et fly virker – hvordan piloterne er en del af et team med en masse mennesker omkring til at tage imod billetter, gøre rent, håndtere bagagen, stewardesserne … om hvordan en Formel 1 kører er en del af et team med specialister, der ved en masse om hjulene, styretøjet, køredragten, fundraising, træning af teamet, benzin mm … om højoktan flybenzin og hvad der sker, hvis man putter det på en bil . Her genfortalte Nicolai Mette Christians historie med ordene “det tror far på”.

I supermarkedet sælger de “black skin duck” – Nicolai mener, at det er den Grimme Ælling. Vi synes, det er en skøn konstatering – håber dog, at H. C. Andersen får en blidere medfart i Kina.

Skriv et svar