AsienJordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børn

Vi åbner Disneyland i Hong Kong

Vi var den første familie, der ankom til Disneyland i morges. Vi opførte os pænt, snakkede med personalet, og er vist personificeringen af den type familie, som Disneyland skal have tiltrukket, for at investeringen begynder at tjene sig selv ind. Lærke havde sin fine traditionelle kinesiske kjole på, og Nicolai sin nye t-shirt med drage på… så kom 8 ! staff hen til os og spurgte, om vi ville være den første familie, der kom ind i Disneyland, og om vi ville være med til at åbne parken…
Det ville vi naturligvis gerne. Vi kom ind først, blev fotograferet sammen med de medarbejdere, som står ved indgangen = ret mange. Tusind gæster stod og ventede, mens vi var med til at tælle ned med 3-2-1-ÅBEN- masser af klap. Så blev børnene begavet med fotos af Disneyfigurer, klistermærker, fastpass så vi kunne springe køen over ved en forlystelse (Et generelt og gratis system, hvor man kan bestille tid og så kommer direkte ind. Nicolai synes, det var enormt cool, og vi andre nød det , da vi gik ind til Peter Plys). Bare for at toppe oplevelsen op, kom manageren hen til os, sagde pænt goddag og gav os en gave. Lærke var ret genert og ved at gemme sig hos mor, så for at de søde og velmenende medarbejdere ikke skulle blive kede af at have forskrækket hende, så lovede vi hende den største is i verden – på dansk naturligvis. Det hjalp på humøret og smilet kom frem.

Lærke kan smile og vinke og sige Ni hao og bye bye som en dronning, når hun er frisk og har lyst. Hun charmer. Nicolai og hun siger nu My name is og i am from og i am 3/5 years og 1-2-3-4-5 på engelsk (når de vil have en svingetur). Det fik vi rigtigt brugt her.

Så var vi i Disneyland !!!

Vi startede på hovedgaden (stil=USA 1950erne), hvor vi sagde hej til Mickey Mouse klædt ud som Zorro og Minnie Mouse klædt ud som heks, Anders And klædt ud som græskar og Fedtmule som pirat…og Pluto…og Chip og Chap som politi og forbryder. Det er halloween måned.

Tomorrowland

Masser af planeter og rumskibe

Vi fløj i flyvende tallerken mellem planeter. Pink tallerken. Ungerne skændes om, hvem der skulle styre, men endte med at hjælpes ad…de vil jo alligevel være højest oppe hele tiden begge to.

Buzz Lightyear leder missionen mod den onde Zurg og rumuhyrene – vi fløj rundt og skød dem ned. Børnene rammer overraskende godt og bliver bedre – de er nu rumspejdere iflg resultattavlen, mens forældrene er blevet rumkommandører af første grad. Vi tog den lige igen. Nicolai savnede at skyde sammen med morfar, som gjorde i Disneyland i Paris i maj.

Space Mountain – Lærke er lige blevet høj nok til at komme med ind (102 cm krav). En rutschebane i mørke med stjerner omkring, så det føles som om man flyver i stor fart gennem rummet. Vi så et mindeværdigt foto, hvor Christian griner frydefuldt og vi tre andre ser noget betænkelige ud. Christian synes, det var det sjoveste i parken.

Autopia – biltur – lidt kedelig, som om vi kørte så stærkt som bilerne kunne.

Vandlegeplads, hvor Nicolai ikke var til at få væk fra en 2,5 m høj vandpistol, de begge blev godt fugtige.

Adventureland

Skønne grønne, frodige jungleomgivelser med vandfald, palmer, blomster, broer mm.

Tømmerflåde til ø med Tarzan og Janes hus i stort træ, gorillamor, leopard og hængebro – og masser af jazzmusik så man kan udforske lejren ligesom Tarzans gorillavenner gør.

Sejlbåd gennem junglen – først Mowgli, Chanti og Ranjan fra Junglebogen 2s indiske jungle med piratfisk og cobraslanger og hinduistiske elefantguder, og så til Afrika. Der var vulkanudbrud med rigtig ild, vandfald, en elefant som sprøjtede Nicolai og Christian godt våde, og politisk ukorrekte indslag med vilde stammefolk med pusterør, der skød på os.

Frokost med majskolber og røgede kalkunlår og medbragt vand.

Vi manglede Pirates of the Carribean og minetoget fra Disneyland i Paris, som ungerne, mormor og morfar havde på deres top 5.

Fantasiland

Det rigtige Disneyland med Torneroses lyserøde slot.

Flyvetur med Dumbo, hvor Lærke altid bare må flyve i en Dumbo med lyserødt tæppe på. Mormor måtte nu godt have været med her.

Tur med Peter Plus og alle hans venner igennem blæsevejr, en drøm, regnvejr og endelig solskin og en fest.

Vi hilste på Belle fra Skønheden og udyret.

4D-film, hvor Anders And tog Mickeys tryllehat på og lavede rav i den igennem en masse Disneyfilm – ret sjovt. Imponerende 3D effekter – langt bedre end i Planetariet og alle de andre steder, vi har set 3D film. Vi sad på 1. række og kunne slet ikke lade være at række ud efter diamanter, fløjter, Anders And og en æblekage der stod lige foran os og sågar duftede af æbler og kanel. Mette måtte have et stykke æbletærte bagefter. Regnvejr, blæst, duft …og til sidst så vi Anders And sprælle i en hul i muren bagerst i biografen, da lyset blev tændt.

Oskar-uddelingen blot for og med Disney. Dansere, sangere og flotte kostumer og scener i højt tempo med masser af vores favoritter. Mulan og hendes general Chan var med – Chan var nede og hilse på Lærke – skønt når vi nu er i Kina.
Vi sad igen på første række efter devisen om hellere ude til siden og forrest end midtfor længere bagved. Forrest kan vi nemlig se alt tæt på, og børnene får masser af vink og øjenkontakt og hilsner fra danserne. Denne gang havde vi uden at tænke over det ramt lige mellem de to trapper op til scenen så alle prisvinderne gik hen forbi os hele tiden 🙂
Tarzan og Jane med sang og akrobatik. Lilo og Stich. Skønheden og Udyret, Klokkeren fra Notre Dame (sang i ren Stig Rossen/ Les Miserable/Victor Hugo-stil), Mickey/Minie/Anders/Fedtmule/Pluto og “Når du ser et stjerneskud” for fuld udblæsning.

Ungerne er ikke i tvivl om, at Disneyland er magisk, et sted hvor ønsker går i opfyldelse, og Nicolai tegnede ønskestjerner og diamanter og Lærke prinsesser, da vi kom hjem.

Hovedgaden

Paraden var, som altid, imponerende med sang og dans og store vogne. Lærke insisterede på at følge med paraden og fik lov at holde i tovet.

Halloween-miniparaden var lidt uhyggelig, men børnene var dog med til at danse efter den et stykke vej.

Butikkerne fik Nicolai til at købe Buzz Lightyear og Zurg figurer og en Stitch bamse for sine helt egne lommepenge fra sparegrisen og fra mormor og morfar. Lærke købte kattekillingen Marie fra Aristocats.

Fyrværkeriet kl 19 over Torneroses Slot sluttede dagen af og fik Tivolis til at ligne en lille privat havefest. Kineserne kan bare det med fyrværkeri. Mette mener, at det var større end fyrværkerifestivallen i Monaco, som hun så for 18 år siden med Lene og hendes forældre fra en mindeværdig terasse (og ferie) i Rockebrune.

Sikke en dag 🙂

Om aftenen blev der leget igennem med det nye og det gamle Disney-legetøj, vi ringede via Skype og vores nye computer til bedsteforældrene og fortalte dem om oplevelserne, og selv om vi har gjort et indhug i vores finanser, så føler Mette sig mere tryg ved Danmarks økonomi nu og fremover efter at have set, at Maersks lyseblå skibe og containere er godt repræsenteret i Hong Kong enorme have med flere kraner end i Rotterdams havn… og det siger ellers ikke så lidt.

Skriv et svar