AsienJordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børn

Ocean Park med dinosaurer, hajer og delfiner

En Tyrannosaurus Rex, der brøler af os… Lærke gik for en kort bemærkning i skjul bag klapvognen. Dinosaurer i naturlig størrelse sammen med Salamandre, firben, fisk og fugle, som ifølge forskere nedstammer fra dinausaurerne eller måske allerede levede dengang. En lille sød dinosaurus i sit æg… og dens enorme fodspor som udvokset. Nicolai glimrede med sin viden fra de to bøger, han har derhjemme, og som han næsten kan udenad (tak til Frederiksberg Bibliotek for deres udsalg af brugte bøger til 10 kr).

Vi har været i Ocean Park i dag – en non-profit organisation, der ønsker at øge kendskabet til naturbevarelse. Det ligger ud til vandet på bjergsider forbundet med svævebane og med skøn udsigt over højhuse, sejlbåde og strande og forbundet med en svævebane.

Vi så sommerfuglene blive fodret – fik lov at holde sommerfuglelarve og puppe i hænderne allesammen – og have en sommerfugl siddende på hånden. Fascinerende.

Delfiner og søløver er dygtige – en søløve lod som om, den gav en af trænerne førstehjælp med hjertemassage og kunstigt åndedræft efter mund-til-mund metoden. Morfar har vist ikke set førstehjælp på den måde før, selv om han har været formand for Dansk Førstehjælpsråd.
Den store hvide haj og hammerhaj kan ungerne genkende nu, især Nicolai er på mht. den hvide haj, som han fik en af sammen med sin dykkermand i Seaworld. Mettes fascination af tandrækkerne der træder i steder for slidte/mistede tænder, er Nicolai også ved at overtage. Det er altid sjovt at gå i tuneller under akvarierne, især når det er hajer og rokker.

Et stort koralrev skabt med utrolige mængder fisk og skildpadder, som vi kunne se fra 3 etager. Dyr, der mindede børnene om Nemo-filmen og forældrene om snorkle/dykketure.

Der var Halloween-tema, ligesom i Disneyland, så der var skeletter og græskar overalt. Ungerne fik klistermærker med hjem, som de har klistret på fotos. Det sjoveste var dog et oppusteligt spøgelseshus, hvor ungerne kunne karate-banke alle spøgelserne på deres vej… de brændte en dejlig masse energi af derinde.

Pandabjørnene er søde, og den ene sad troligt og gumlede bambus, men vi så på den.

Søde var de maskot-bamsefigurer også, som Lærke hilste på.

Parken var dejlig og alligevel ikke så god som Seaworld i San Diego og akvariet i Monterey syd for San Francisco. Da vi var der for 15 mdr siden, havde de en fantastisk udstilling af vandmænd som kunst med feks stærkt blå vand og pink farver – konceptet var lige kommet her til Hong Kong, men nåede slet ikke op på niveauet for de amerikanske parker.

Nicolai købte en legetøjsmobiltelefon med Batman med slik i – Christian foreslog ham at sende en sms med den, men Nicolai havde ikke tid, for han var allerede i gang med at se film på den. Nå ja, og at skyde halloween-skeletterne. Lærke købte naturligvis en tilsvarende telefon med Hello Kitty. ….seje slikposer.

Skriv et svar