AsienJordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børn

Hutongerne og den underjordiske by

Legeplads og motionscenter på fortovet 100m langs vejen – sponsoreret af et forsikringsselskab. Velkommen til en hidsig markedsøkonomi i vækst! – og til en god og sund ide!

Den underjordiske by i Beijing – ikke lukket som rygter ellers ville vide … blot med en semi-hemmelig indgang fra en lillebitte gade, som man ikke af sig selv søger ind på.
Meget militært med camouflagestof på væggene og tilsvarende tøj til vagterne. 300.000 kinesere skulle der efter sigende kunne stå i betontuneller med små rum under byen. Bygget i 1969-79, fordi Kinas forhold til Rusland var dårligt. Det militære slog stadig igennem, så fotografering var ikke tilladt. Guiden gav os dog lov, men selv om hun sagde, at hun ikke mente, vi var ondsindede mennesker, ville hun dog ikke selv med på nogle billeder dernedefra…

Vi spiste japansk fastfood ved syd-enden af Tianamen-pladsen. I går var vi på koreansk grill-restaurant. Spændende. Nicolai er en rigtig gourmet, som går meget op i, hvad han skal have – i morges: grapejuice, croissant, yogurt med cornflakes, i går mælk, frugtskål og toast med syltetøj.

Hutonger – gamle et-plans huse og smalle gader under pres fra skyskrabere og OL forberedelser. Charmerende og fatttigt+beskidt. Nostalgien omkring dem er lidt som at fastholde københavnerlejligheder på Vesterbro uden byfornyelse… jeg vil bestemt ikke selv bo der. Der var nu et cool youth hostel / vandrehjem, som ser interessant ud, hvis man ikke lige rejser med små børn.

Det lykkedes også at finde en rigtig god internet cafe i SE-hjørnet af Tianamenpladsen… Qyian Yi på tredje sal i den gamle jernbanebygning. Her er det hele på teknologifronten sågar cappucino’er og 12 forskellige kaffesorter.
At uploade billeder til flickr tager lidt tid når man ikke vil give køb på opløsningen og bruger det som backup…. pt ca. 20s pr billede og det løber faktisk op i tid når man har et mildt tilfælde af den teknologiske variant af japansk hjernehindebetændelse 😉 Anyway internettet fungerer upåklageligt herovre, når man finder en god internetcafe til 15 kr/time og ikke bruger hotellets til 45 kr/time.
Nicolai og Lærke blev samtidig eksperter udi kinesiske tegnefilm, medbragte lydbøger, spil på mobiltelefonen, iPod’en og gameboy’en…

Skriv et svar