Jordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børnStillehavet

Christchurch

Christchurch er en dejlig by. 350.000 indbyggere – den virker som et stort paracelhusområde med små velholdte paracelhuse med pæne blomster i haverne. En hyggelig lille bymidte ala Århus omkring en katedral, hvor pladsen er pyntet med moderne kunst og naturligvis
fyldt med cafeer. Her er tilsyneladende uendeligt mange læger, tandlæger, akpunktører… Når New Zealænderne ikke går til lægen, går de i teateret, til koncert, læser bøger eller laver alle former for sport i det fri. Kirker er der også overalt, men de er små og hyggelige og meget lokale at se på. Ikke mange vulgære pompøse statements her. Alle de mennesker, vi har mødt indtil nu har været rare, hjælpsomme og imødekommende, selv bedstemoren i biludlejningen.
Et meget sympatisk folk.

Landet er ledet af kvinder. Premierministeren, højesteretspræsidenten og såmænd også repræsentanten for den engelsk dronning. Hvis det er et mål for, hvordan verden ville se ud, hvis den var ledet af kvinder, så er svaret. Nogenlunde ens, bare bedre. Velstående, socialt ansvarlig, religionen er der men mest privat, stor respekt for oprindelige folk, meget politisk korrekt, og så går de rent faktisk i krig. Mht at gå i krig, så er det dog ret moralsk med at
støtte allierede, politisk korrekt. De har virkelig gjort en indsats i 1. + 2. verdenskrig, men valgte ikke at gå ind i Irak før FN resolutionen var på plads, og da kun med ingeniørtropper. Det er vi ikke nødvendigvis enige i, men deres overvejelser omkring det er politisk korrekte, sa Franskmænd, Russere og Kinesere … og de fleste andre virker ret kyniske i forhold. Nå ja, og så er de ret seje når de så går i krig.

Vores første dag blev vi i lokalområdet, blev klippet, legede på legepladsen lige udenfor vores mobilhome og tog i supermarkedet. Det er virkelig amerikansk – Bilka-stort selv om det blot er et af mange lokale supermarkeder her i kvarteret. Enorme gange med høje hylder og
utallige varer af hver slags. Lidt som Starbucks, hvor alene udvalget, skulle kunne give folk en oplevelse af identitet ved valget af kaffe, og her så også bøffen, grøntsagerne etc. Her er både til de sundhedsbevidste, gourmeterne og de enormt fede, der køber billige megaportioner. Vi får nye smagsoplevelser i nye slags oste, sågar dansk Rosenborg blåskimmelost med pære, som vi ikke lige har set før. Gule kiwifrugter, som er mildere end de grønne. Røget tun. Yogurt med
kaffe. Prisniveauet er lavere end hjemme, og vi har indtryk af, at købekraften er større. Vi kan absolut ikke få klippet ungerne for 40 kr. hver på Frederiksberg.

NZ har et system med Top 10 Campingpladser med super legepladser, pool mm. Dem nyder vi lidt nu. Vi har sågar set “biograffilm” i et rum med gode sofaer. Med tegnefilmen Polarekspressen med Tom Hanks som togkonduktør er ungerne nu kørt til Nordpolen, har hilst på julemanden, og glæder sig helt vildt til jul. Også selv om vi leger udendørs i t-shirts eller skjorteærmer.

Skriv et svar