Jordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børnStillehavet

Kiwier

New Zealaenderne kalder sig kiwier. Efter sigende skulle det vaere gået til på denne måde.

De har kiwifuglen. De har i mange år haft en skocreme, der hedder kiwi efter fuglen – et velkendt mareridt for de fleste der har været værnepligtige i DK. Den er åbentbart saerligt god, for når new zealaenderne drog i krig i europa og andre steder i verden, så tog de deres skocreme med sig. De fortalte entusiastisk om skocremen til de europæiske og amerikanske soldater, som begyndte at kalde new zealandske soldater for kiwier. Da soldaterne vendte hjem igen, så synes befolkningen, at når de nu er stolte af soldaterne, så maå det soldaterne bliver kaldt vaere et hæderstegn. Derfor begyndte de at kalde sig selv kiwier. Først senere besluttede nogle kiwier at markedsføre et kinesisk stikkelsbær i hele verden. Det kinesiske stikkelsbær havde ikke solgt særligt godt tidligere, men der var muligheder i det. Det blev markedsfoert under navnet kiwi. I dag er kiwifrugten verdenskendt / mere end skocremen og vel også mere end det faktum, at befolkningen kalder sig kiwier.

Skriv et svar