Jordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børnStillehavet

Sydpolen: snestorm -28 grader og Hägglund-køretøj

NZ har en del af Sydpolen/antarktis og har helårsbemandede forskningsstationer dernede. Vi besøgte et spændende museum i Christchurch, hvor vi virkelig lærte meget om Sydpolen. Lige overfor lå den amerikanske antarktisstation – Operation Deep Freeze stod der over døren 🙂 Vi fik set, hvordan sydpolen for 200 mio år siden hang sammen med Afrika, Sydamerka, New Zealand og Australien. Det er også lande herfra, samt USA, UK, Frankrig, Kina og Rusland, som er meget synlige på Sydpolen. Både Norge og Sverige har dog også baser.

IMG_1935

Det “cooleste” var klart at prøve at være i en snestorm på Sydpolen, så tæt man nu kan komme det, uden at behøve at tage dertil. De har et rum, der konstant er minus 5 grader. Her er isrutchebane, iglo, telt, snescooter og en blæser, så man kan prøve, hvor meget koldere vinden
gør vejret. Hver halve time skruede de så ned for vanmer til minus 28 grader med mørke og vind, som der nu kommer, når det trækker op til storm. Fascinerende at prøve og koldt!

Vi så verdens mindste pingvin, den lille blå pingvin. 2 dyrepassere smurte creme under fødderne på dem og gav dem farvede sokker på. Vi aner ikke hvorfor.

PB220096

For de store børn dvs os alle fire var de svenskproducerede Hägglundkøretøjer ren underholdning. Det er terrænkøretøjer, som bruges på Antarktis. De kører op og ned ad stejle bjerge, sejler igennem vand og rækker over 1 m spalter i isen.

Skriv et svar