Jordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børnStillehavet

Jul på stranden med delfiner

25. december. De lokales børn åbner gaver. Vi fik korn af de new zealandske naboer i går, så Rudolf og julemandens andre rensdyr kunne finde vores mobilhome. Sødt. Nicolai og Lærke gik straks igang med at lege med alt det nye legetøj. Nicolai og Christian samlede LEGO Bionicle borg i timevis.

Om eftermiddagen tog vi på stranden. Hot Water Beach. Varme kilder – hot springs – løber fra klipperne af 2 årer under sandet og ud i havet. Ved at grave i sandet netop der ved ebbe, kan man sidde i virkelig varme bassiner oppe på stranden. Vi gravede en masse i sandet. Nød det varme vand. Begejstredes over delfinerne, der sprang rundt og legede med surferne 15-20 m fra stranden. Så på pukeko-fuglen der spiste muslinger i vandkanten. Christian fik snorklet blandt store fisk i de store bølger – vi fik bagefter at vide, at det er NZs næstfarligste strand pga. understrømmen…


Frederiksen-klanens udsendte, Mette, fik dokumenteret betydningen af tætte familierelationer og jul, da vi fik en julehilsen fra Anny 24.12 Anny havde skrevet første del af hilsenen, hvorefter oldemor Minna havde ringet og fortalt, at hun lige havde talt med Mette. Det flettede Anny så ind i sin hilsen, inden hun skrev resten. Det var lidt sjovt og dejligt. Mette sørgede for, at vi fik ringet hjem fra 24.12 om aftenen, om natten og igen 25.12 om morgenen – vi var 12 timer forud for Danmark, så ved at komme ud af fjerene og ringe hjem om morgenen, så kunne bedsteforældrene og moster Lene få en hilsen juleaften. Oldemødrene fik vi også ringet til. Onkel Palle fik Mette også snakket med. Meget dejligt.Skriv et svar