Jordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børnStillehavet

Lysende larver

Dagens dyr var en lille lysende larve – glow worms -, som bor i grotter og lyser neongult. Vi sejlede fra Te Anau ud over Wanaka søen og hen til en dyb grotte. Et sted derinde udsprang en kilde, som blev til en brusende flod med vandfald inde i grotten på sin vej ud. Vi gik op langs den, vænnede os til mørket, og sejlede så en tur op af floden i bælgmørke, mens vi så på det der lignede en stjernehimmel. I virkeligheden var det de små lysende larver. De spinder klistrede tråde som edderkoppespind, der hænger 5 cm ned fra klippen og fanger andre insekter.

Vi startede dagen i Manapouri, hvor vi havde det herligste værtspar på campingpladsen. De passede pladsen om sommeren, og resten af året var de så ved at bygge sig et hus på en ø lige øst for Brisbane i Australien, ie på Great Barrier Reef, for han er passioneret dykker.
Faktisk arbejdere han som dykkerinstruktør på Bali, men blev arbejdsløs efter bomben, så nu er de her. Super afslappede og hjælpsomme. Christian fik alle de nødvendige tip om dykning til resten af turen på NZ, og Mette gik ind og tilpassede rejseplanen.

På turen mødte vi et tysk par, som gerne vil til Sønderborg og arbejde – han er læge og hun sygeplejerske. Dejligt, at DK kan tiltrække mennesker som dem – nu håber vi, at de får mulighed for det.

Vi kørte videre til Queenstown. Fin, meget økologisk campingplads for anden dag i træk. Orme spiser alt affaldet her. Affaldssorteret i 6 forskellige kategorier. Kompostbunker. Dejlig legeplads på skolen ved siden af, hvor Nicolai og Lærke fik løbet meget energi af.

One thought on “Lysende larver

 • Hej Mette

  Super sjovt at høre fra dig – det er ved at være lang tid siden !

  Hvor lang tid skal i være afsted ?

  Ha’ en rigtig god tur…

  mvh

  Karsten Vinde

Skriv et svar