Jordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børnStillehavet

Dannevirke

Dannevirke (16.12) er såmænd navnet på en by i NZ. De første danskere, der kom her var landmænd, der var blevet lovet hver 40 acres til 1 dollar stykket. De fleste gav op og tog hjem eller videre til Amerika. De opdagede nemlig, at landet var uopdyrket skov og krat, så de måtte starte helt forfra. 22 familier startede op, 14 danske og 8 fra hhv. Norge og Sverige. I dag er hele området mønsterlandbrug og ligner til forveksling Danmark. 50 km sydfor så vi for 1. gang seriøse vindmøller … Ved indkørslen til byen stod en stor vikingefigur og bød velkommen. Vi så en enkelt lille mølle i rød og hvid på Copenhagen Place og fotograferede Denmark Street, Christian street og Hamlet street. En plade sponsoreret af Danish Society står på pladsen. 20 km længere nordpå ligger Norsewood, den tilsvarende norske by. Byen var nu lidt solbleget og ret lørdagslukket, da vi kom.

Mindesmærker er der mange af i stort set alle de mindre byer. Her i byen mindes de lokale, som er faldet primært i 1. og 2. verdenskrig i Europa, men også i Japan, Malaysia, Korea, det nordlige Borneo og i Vietnam, Det står midt i en lille rosenlund i Dannevirke.

Det ultimativt sejeste i byen… iflg. Nicolai og Lærke var legepladsen, der er flot og formet som et vikingeskib. Her fik de brugt en masse energi efter at have siddet i bilen hele dagen. Det blev til dejligt mange vilde stunts.


Bambi 2 – har vi lige set på film – den var i julesokken. Den hyggelige campingplads i Dannevirke havde lige en flok kronhjorte, som vi måtte fodre. Næste morgen (17.12) startede Nicolai og Lærke med at fodre 3 små bambier, 1 Bambis far og diverse Bambis mødre med vores hundedyre økologiske grovbrød… Børn + bambier synes, det var herligt. Der var også et enormt fuglevoliere, masser af ænder og fuglehuse i 3 etager, som mindede Nicolai om de fuglehuse, han har bygget i værkstedet sammen med morfar.

Skriv et svar