ExpandingOurHorizon

Følg rejsen til alle verdens lande med børn og bliv inspireret til selv at komme afsted ved at læse med eller booke et foredrag.

ExpandingOurHorizon
Jordomrejse 2006-2007JordomrejserLatinamerikaRejserRejser med børn

Mumier og hieroglyffer

6000-2000 fvt. boede der mennesker her i ørkenen i det der i dag er det nordlige Chile. De fiskede, fangede sæler og samlede muslinger. De boede i hulerne og på bjergene af sand langs kysten. Udover at det har været rigtig varmt ude i solen, køligere inde i hulerne, og virkelig koldt i vandet pga. humboldt strømmen, så er det, der er specielt ved dem, at de bevarede deres døde. De var så gode til at lave mumier, at de er fint bevaret i dag. Vi så resterne af deres kultur i på museet i San Miguel de Azapa.
I Azapa-dalen så vi et imponerende eksemplar af en hieroglyf med mennesker og dyr. Dalen er grøn, men kun lige – ørkenen er lige omkring og under de grønne træer er der tørt. Vi hilste på en lokal familie, der nød udsigten fra turistudsigtspunktet sammen med os. De viste os stolt deres hus og have lige ved siden af.
Vi gik en tur langs kysten syd for Arica og så grotterne og bjergene, som også må have været der for tusinder af år siden. Det var en barsk kyst med masser af gribbe, som fløj over os.
Langs havnen og ved byens fyrtårn var fuglelivet også karakteriseret af gribbe, pelikaner, skarv, måger og småfugle, vi ikke kender.

Skriv et svar