Jordomrejse 2006-2007JordomrejserLatinamerikaRejserRejser med børn

Flamingoer i saltsøer

Vauw – de lyserøde flamingoer er sjældne og truede dyr. Her fik vi lov at se dem midt i den enorme saltørken lige syd for San(d) Pedro de Atacama. De gik i det supersalte vand og spiste mikroorganismer. Der var ca. 20 flamingoer i to sammenhængende søer. Ved siden af gik andre småfugle og firben. Selv nogle underlige små rejer havde fundet livsbetingelser i saltsøerne. Lamaflokken kunne også finde mad i det stride græs i ørkenen. Det er noget helt særligt at se dyrene i naturen i forhold til i ZOO, selv om det også er dejligt.Jorden var ikke jord, men salt. Nicolai var især fascineret af saltet og måtte røre og smage, indtil vi sagde stop for smagsprøverne. Saltet kommer fra overfladevand fra sneen og regnen i Andesbjergene, og fra kilder under bjergene. Vandet kommer ned i dalen, fordamper og saltet bliver tilbage. Der er mange farver pga de mange mineraler i jorden, rødt fra jernet, grønt fra kobber, gult fra nitrat og det hvide salt.

Skriv et svar