Jordomrejse 2006-2007JordomrejserLatinamerikaRejserRejser med børn

Kegleformede vulkaner

Andesbjergene ligger som en fascinerende smuk bjergkæde langs dalen med perfekt kegleformede vulkaner med sne på toppen, som man ser dem på børnetegninger. Vulkanerne er aktive, den ene havde været i aktivitet stort set hvert år de seneste mange år. Hmmm.Søerne Miscanti og Miniques nåede vi op til efter en spændende køretur for firehjulstrækkere. De lå højt mellem tre vulkaner, der var mellem 5.622 og 6.739 m høje. Fugle trivedes i området – et par andefugle, en måge og en forvokset blishøne, som lavede store reder ca 5 m ude i søerne. En ræv (Zorro) skulle der også være, men den fik vi nu ikke set. Utrolig smukt. Vi kunne godt mærke højden. En gåtur ved søen, så var vi forpustede. Især Mette, for hendes hat fløj af, så hun måtte løbe en del efter den.Toconao var en hyggelig og typisk lille højlandsby.
546 indb. i 2.475 ms højde. Et lille torv med en kiosk og et hvidt kirketårn. Nogle søde mennesker ved et lille udsalg, hvor vi købte lidt vand og kiks til turen, ville gerne træne deres engelsk. Det var nu begrænset, så vi fik også trænet vores spansk. De viste os i retning af byens stolthed og eksistensberettigelse, en kilde. Kilden var rig på vand, og gav liv til en grøn dal med træer, pærer, picnicområde mm. Huler i bjergene vidnede om, at den havde været beboet i mange år.
Sikke en dag – alt dette, samt flamingoer, saltsøer, lamaer og højden gjorde, at vi gik i seng kl 20.30 alle fire.

Skriv et svar