Jordomrejse 2006-2007JordomrejserLatinamerikaRejserRejser med 3 generationerRejser med børn

Den atlantiske regnskov

Serra de Bocaina er et flot område. Vi tog afsted tidligt til den atlantiske regnskov. Lærke, Nicolai og Mette havde været rigtig meget i ZOO på Frederiksberg de sidste par år…eller 5. Gåafstand, årskort og mulighed for at komme i dagtimerne på hverdage, hvor de fuglene kommer frem i Tropehuset havde givet mange oplevelser. Vores ZOO er meget engageret i bevarelse af dyrearter fra den atlantiske regnskov, dvs. regnskoven langs Brasiliens østkyst. Vi har set gyldenløveaber fra lavlandet udenfor Rio, små sorte aber med hvidt skæg, dovendyr, hjortesvin og myreslugere hjemmefra. Derfor måtte vi hertil.

Køreturen var så skrumplende, at vi nær var gået i stedet. En minibus, hvor chaufføren triller i frigear nedad i stedet for at et lavere gear og bruge speederen, og skiftevis træder på speeder og bremse. Nåja, og rigtigt ujævne grusveje. Luksusdag blev det nu alligevel, for vi fik bussen for os selv med egen chauffør og egen guide, der er ved at skrive speciale i biologi og derfor er en uendelig ressource af viden om dyre- og planteliv i området. Hver gang, vi har set et dyr, som den slanke røde fugl, der i stedet for en rede bygger et hus af ler. Hunnen ligger på æggene inde i huset, og når hannen skal ud og hente mad, så murer han indgangen til, så den grønne slange ikke kan spise konen og børnene.
Kaffe har været big business i mange år, så vi besøgte den lille by, Bananal, bygget til kaffeproduktionen med portugisiske huse, brorsten, mulddyr foran hestevogne og et gammel apotek fra dengang man kunne se kviksølvskuglerne i termometret.
Frokost på en skøn lille familierestaurant med lokale fisk, tørret guava og light guarana sodavand, der smager som norsk champagnebrus. Vi nød det hele, dimpomerne der viste at her har det lokale militær nydt maden, og alle kolibrierne udenfor.

Skriv et svar