Jordomrejse 2006-2007JordomrejserLatinamerikaRejserRejser med 3 generationerRejser med børn

Amazonflodens gule og sorte vande mødes

Vi tog en spændende sejltur på Amazonfloden. Vi startede på den sorte flod Rio Negro og sejlede kort efter ind på midten af floden netop der, hvor Rio Negro løber sammen med Amazonfloden. Det var et fascinerende syn, for floderne løber parallelt i lang tid uden af vandet fra de to floder blandes. Det er som olie og vand, med forskellige temperaturer og hastigheder. Rio Negro er sort, “sød”/basisk, løber 2-3 km/t, er 26 grader varm og er hjemsted for myg. Amazonfloden er gul, sur, løber med 8 km/t og er koldere og med flere piratfisk. …så vidt vi forstod. Vi stornød sejlturen og den friske luft, der altid er, når man kommer ud på vandet, og forsøgte at forstå at vi virkelig var på vej ind i Amazonjunglen.Vi sejlede op af en biflod. Fra selve floden lignede bifloden et meget lille tilløb, men det bredte sig ud, og vi havde en flot tur op af bifloden med udsigt til oversvømmede træer i massevis, for vandet stod moderat højt – det svinger godt 12-15 meter i årets løb – og det er ikke en aprilsnar!!! Små huse lå langs floden og meget af livet foregår i og omkring floden, hvor der sejles, svømmes, fiskes og vaskes.Båden lignede fuldstændig et hvidt toetagers dampskib på Missisipifloden. Her var det nu ikke dampmotor, og skibet var hjem for familien, som sejlede os inklusiv deres to skønne piger. Dem fik Nicolai og Lærke leget med på turen. Skønne og smukke, som alle de børn vi mødte i Amazonas. Om aftenen blev pigerne lagt i seng i hver deres hængekøje med et myggenet over på nederste dæk på skibet, mens deres forældre sad ved siden af og snakkede med de ansatte fra lodgen, hvor vi boede.

Skriv et svar