Jordomrejse 2006-2007JordomrejserLatinamerikaRejserRejser med børn

Capoeira kampdans og Candomble religion

Slavernes barske historie var en historie om umenneskelige vilkår med hårdt arbejde. Vi besøgte kælderen under en tidligere sukkerplantage, der hvor slaverne i stort tal havde boet med tremmer for vinduerne. I dag er det museum for moderne kunst, og der er show med kampsporten/dansen caipoira og nogle af de danse, som kendetegner candomble religionen. Slaverne måtte ikke fortsætte med deres kampsport. Derfor trænede de den i slowmotion som en dans – det blev til capoeira. I dag har de dog sat tempoet op igen. Vi så en gruppe træne capoeira på Sukkertoppen i Rio, og nu tog vi til et imponerende show med utroligt dygtige atleter. Nicolai og Lærke ville gerne have vist vennen William det hele, for hans forældre dyrker karate. Karla og mormor måtte også gerne have set, hvor gode de var til gymnastik.

Lærke var fascineret af de skøre og store kjoler. En mode hvor slaverne kopierer slaveejernes stil. Hvide broderier og krinoliner. Meget dramatiske i deres udtryk.

Skriv et svar