Jordomrejse 2006-2007JordomrejserLatinamerikaRejserRejser med børn

50m ned for at snorkle med rokker

Dagens næste strand var Brasiliens bedste strand fortalte Ricardo, vores chauffør og guide. Lærke brød i gråd, da vi ikke straks skulle ned på stranden, men først skulle se diverse udsigtspunkter. Ricardo klarede krisen ved at vise os, hvor Tula Tula fuglen lå på rede. Så fik vi endelig lov til at klatre de 50 m ned af trapper og stiger og komme i vandet.Her kunne vi allesammen endelig snorkle sammen. Det var dejligt.

Desværre holdt hele 5 rokker til i sandet i det lave vand, netop på den del af stranden, hvor vi bedst kunne gå ud med børnene, fordi bølgerne ikke var så store. Rokker er normalt ikke farlige, men man skal ikke træde på dem eller drille dem, for så kan de stikke med piggen på deres hale. Rokkerne her lå desværre nærmest gemt i sandet, netop der hvor vi ville gå rundt og lege med børnene… så vi svømmede en tur i stedet. Nicolai og Lærke vidste, at det var en rokke, der stak den skøre og glade dyrebeskyttelsesforkæmper, Steve Irwin i hjertet, så han døde. De har jo været i hans Zoo i Australien, som vi har skrevet om før, så de var lidt utrygge ved det. Mette brød sig heller ikke om at se en rokke svømme hen mod og under et par brasilianske turister… så vi minimerede risikoen og svømmede ud på det dybere vand.Skriv et svar