Jordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børnStillehavet

Kiwier og fluefiskeri

Kiwifugle er nu pudsige. I dag fik vi endelig rigtigt set dem. Ikke bare to i mørke mellem buskene i Te Puie, men 45 min guidet tur med alt fra æg til fugle. Æggene er så store som muligt, for at ungerne hurtigt kan klare sig selv. Faktisk så store, at det svarer til, at
vi skulle føde unger på størrelse med et 3-årigt barn… Mette så på Lærke og så med respekt og vantro på kiwifuglene. Kun 1 ud af 20 unger bliver voksne pga possumer, hunde, katte og en slags mink. Vi så rugemaskiner til æggene, en unge der var under 1 dag gammel, en 2 dage gammel unge, en tre uger gammel unge… søde og lidt forpjuskede og fuldstændig som de voksne. 3 voksne kiwier gik, løb og hoppede på deres 2 stærke ben rundt i hver deres indhegning i mørke med lidt “månelys”. Vi kom med på dagens sidste tur kl 16, så inden vi gik,
blev kiwierne fodret og lyset tændt. Derefter skyndte fuglene sig ind i hver deres hus og gik i seng. Det er nataktive dyr, så i Rainbow Springs har de byttet om på fuglenes nat og dag, så vi andre har en chance for at se dem aktive. Ungerne insistererede som altid på at få oversat hvert et ord og var meget interesserede. De har tegnet kiwier, som vi har hængt op, og vi har tre kiwifigurer fra julesokken, som de leger flittigt med. Vores guide Dion var herlig og en stor fan af Danmark. Han havde danske forfædre plus maori plus… og vi fik en god snak og har lovet ham en kop kaffe, når det lykkes ham at komme til DK.

Rainbow Springs i Rotoroa modtager æg fra naturen, befrugter dem og plejer ungerne, så de kan sættes ud i naturen igen. Det er privatejet og modtager ikke offentlig støtte – noget vi nu har hørt mange steder, hvor vi som danskere forventede offentlig støtte, for arbejdet eller naturen har udpræget national betydning. Det er jo herligt, at private gør indsatsen alligevel, men omfanget er så oftet ret begrænset, lidt tilfældigt udvalgt og indsatsen besluttes dermed
også privat – lidt usikkert. Landet er vist også fattigere, end vi har haft indtryk af. Dem vi har mødt, som kender landet bedre, fortæller at indtægter på 40-50.000 kr årligt er almindelige. Nok er prisniveauet lavere, men ikke så meget lavere. Barselsorlover sparer man op til på en hel anden måde end i DK, har vi også fået at vide.

Nicolai og Christian tog ned til floden for at fiske. De lånte en fiskestang på campingpladsen, købte en flue og tog afsted efter aftensmaden. De kom hjem to timer senere… med en flaske mælk. Ikke desto mindre var Nicolai helt høj af oplevelsen. Han genfortalte hele turen, medbragte grene som altid og blomster til Mette. De havde set en flot solnedgang, havde hygget sig og havde fisket.

Det meste af dagen havde vi bare været i vores mobilhome. Fået alle raske. Leget med figurer. Set Den lille havdrue, som Lærke havde fået af julemanden og Barbiefilmen 12 dansende prinsesser, som har fået hende til brændede at ønske sig Genevieve og Derek i julegave. Nicolai så både Sværdet i Stenen og Jerngiganten i går samt et par film med Mette, så Lærke fik uden vrøvl lov at vælge i dag. Julemusikken spillede i baggrunden, mens der blev leget med figurer,
raket, kiwier og juletræ.

Skriv et svar