Jordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børnStillehavet

Nye venner

Luka på 5 år, Riefke på 4 år, Marquita og Frank og mormoren Mieke – alle hollændere, der er flyttet til Hamilton i NZ for 1 1/2 år siden. Utroligt søde mennesker. Frank er speciallæge på intensiv. Marquita var familierådgiver og underviste på universitetet, men nøjes nu med
at være vejleder for et par hollandske udvekslingsstuderende. De er flyttet for at komme ud af den stressede hverdag og få en anden livsstil. Det har de virkelig realiseret. Et skønt hus i engelsk landstil, hvor Marquita har anlagt en skøn have med masser af blomster, høns og plads til leg. Mieke har fået lejlighed i garagen, der er bygget om og bor her ca 3 mdr. af gangen. Her er masser af hjertevarme, økologiske produkter og tid og overskud. Vi mødtes på Old MacDonalds Farm ved Abel Tasman Nationalpark på Sydøen, igen på nationalmuseet i Wellington og nu var vi så hjemme hos dem i 1 1/2 dag. Vildt hyggeligt. Masser af leg for ungernes vedkommende.

Masser af voksensnak, whisky, rødvin, en enkelt cigar, hjemmelavet Pavlovakage og super god cappucino til de voksne. Masser af musik – både på klaveret og fra Ipoden. Vi er samme sted i livet, så egentlig var det lidt som at møde os selv, evt. blandet op med vores dejlige venner fra Amsterdam Anne-Mette og Geert – så er det hollandske islæt også dækket ind. Sjovt og dejligt.

Den 20.12 og 21.12 var vi hos dem. Nicolai blev desværre lidt skidt, så på vej tilbage til Rotoroa blev Nicolai syg og kastede op hele eftermiddagen og aftenen. Han var træt og tørstig, så det hjalp, at han fik lov at se film med Mette. Lærke malede prinsesser efter princippet: Først tegner Mette den ønskede prinsesse, og så farver Lærke hende. Kunstnerisk frihed for Mette til at tegne Udyret sammen med Belle accepteres ikke. Hun tegner flot. Det samme gør Nicolai. De tegner fortsat jævnligt. Vi har mobilhomet fyldt med tegninger af vulkaner, kiwifugle, mobilhome og dyrene på New Zealand, samt Spiderman, de Utrolige, Tornerose og Ariel – og fotos af bedsteforældre og skovfrøerne. Vi hyggelæste de mange mange vidunderlige julehilsner, vi har fået med skønne fortællinger om vores venners liv. Det er skønt at høre, at det går godt, og vi føler os priviligerede at have så nære venner, der holder kontakt med os.

Julestemning – Marquita havde pyntet op til jul. Christian serverede risengrød med sukkerkanel og smørklat. Julemanden fandt julesokken i Hamilton. Og på vejen tilbage til Rotoroa, så Mette en juleforretning på vejen. Den måtte Christian pænt vende om og køre tilbage til. Det var slaraffenland for Mette og ungerne. Især Lærke og Mette blev der,
indtil de havde fundet et lille (kunstigt) juletræ, lyskæde, stjerne, pynt, mistelten og en lille figur til nisserne med post til julemanden. Mette og børnene har bestemt, at vi sender det hjem efter jul, så træet fremover kan stå i nisselandsbyen, vi laver hvert år derhjemme. Christian ryster lidt på hovedet og nyder bare at se, hvor juleentusiatiske alle omkring ham er.

Skriv et svar