ExpandingOurHorizon

Følg rejsen til alle verdens lande med børn og bliv inspireret til selv at komme afsted ved at læse med eller booke et foredrag.

ExpandingOurHorizon
Jordomrejse 2006-2007JordomrejserLatinamerikaRejserRejser med børn

Bæverdæmninger, kaniner og kingfisher

En skøn dag med gåture i skoven. Vi så to dæmninger, som bævere havde lavet. De bor et par og to års kuld af ca 4 unger i hver dæmning. Man kan se, hvor de er på lang afstand, for den øgede vandstand får træerne til at gå ud. Derfor er skovens ansatte heller ikke så begejstrede for de 100.000 bævere, der stortrives her i ildlandet. De er indført fra Canada. Nicolai er fascineret af, at bæverne bor indeni, og at de dykker ned under vandet og så op i deres huler, hvor ungerne ligger tørt og sikkert. Tilsvarende begejstrede for naturen er de mange millioner kaniner, der bor i skovene. Vi synes jo, at de var utroligt søde og sjove. Fik set flere kaninunger med deres mødre udenfor deres huller i græsskråningerne. Vores guide Susanne synes derimod, at kaninerne laver huller overalt… hm. Vi synes, at dyrelivet var skønt. Tænk at se kingfisher – den lille blå fugl, der er så dygtig til at dykke ned og fange fisk. Masser af kelpgæs, der spiser tang, kaldet kelp. Ørne, falke, måger… heste der gik løse i flokke og græssede i dalen.Vi tog fangernes gamle damptog op i skoven. De skulle derop for at fælde træer, vi kunne heldigvis nøjes med at nyde naturen og gå ture. Smukt med bjerge, søer …