Jordomrejse 2006-2007JordomrejserRejserRejser med børnStillehavet

Heste og plantager

Vi startede dagen med en tur i poolen. Christian snorklede.

Så gik vi med Wami en tur igennem hans plantage, der er fyldt med bananer, kokosnødder, papayer, auberginer og chili. Det er nærmest en stor have i udkanten af landsbyen. Lågen var nogle grene og lidt pigtråd, det hele var groet godt til, og vi er fortsat imponerede over, at Wami gik barfodet derinde. Wami er 35 år og tidligere rugbyspiller. Han havde en 2-årig kontrakt i Australien, skulle lige til at hente Lani og deres børn over, så var der kup i Fiji og Australien trak alle legaterne tilbage, så han måtte rejse hjem igen. Hvor må det være frustrerende! Han holdt op med at vente, bor nu i landsbyen Namada med 250 indbyggere, arbejder på hotellet, hvor han er personligheden med aktivitetsprogrammet, og er gået igang med at bygge et nyt hus oppe på bjerget med den skønneste udsigt. Når det lykkes ham at tilbyde en anderledes ferie ved at man kan bo hos dem, så er det en mulighed, vi gerne vil benytte os af næste gang vi kommer.Vi spiste en dejlig indisk karryfrokost. Inderne kom hertil i sidste halvdel af 1800 tallet for at arbejde i plantagerne. Der er mange indere på Fiji i 3-4-5 generation. Vores indiske kok Gitale arbejder som taxichauffør ved siden af. Han er alletiders, laver god mad og serverer gladeligt ekstra salat og grøntsager i stedet for menukortets obligatoriske pomfritter.

Så kom drengene fra landsbyen igen. Vi havde aftalt med dem, at de skulle komme med deres heste, så vi kunne få en ridetur. Som sagt så gjort. På et tæppe og med et tov som hovedtøj og så afsted. Dejlig tur. Bortset fra et styrt, da Christian fik Blackie til at trave/galoppere og han og Lærke røg af. Det viste sig, at hesten havde skåret sig på en koral dagen før, så den var lidt sensitiv. Ingen kom noget til, og turen var fortsat dejlig, omend Mette så noget strengt på Christian. Både Lærke og Nicolai red videre i godt humør. Drengene var utroligt søde ved de tre gamle heste fra landsbyen, men hundene kaster de sommetider sten efter for at holde dem på afstand. De kender naturen godt, og fortalte at de grå sten, der ligger overalt på stranden er lava fra et vulkanudbrud i New Zealand. Lavaen er lettere end vand og er flydt med strømmen herover.Skriv et svar