Jordomrejse 2006-2007JordomrejserLatinamerikaRejserRejser med 3 generationerRejser med børn

Naturbeskyttelse

Vores indtryk var, at ranchen var god til naturbeskyttelsesprojekter. Vi besøgte et projekt til beskyttelse af den store, blå hyacinth macaw. Papegøjer er delt ind efter størrelse – macaw, papegøjer og parakitter. Da projektet startede mente man, at der var 1.500 i området, nu er der ca. 4.500. Ranchen lægger lokaler mm. til og sætter fuglekasser op. Projektet er selvstændigt. Ungerne har nu et par seje t-shirts derfra, så vi kunne bidrage lidt.Et andet projekt var til beskyttelse af jaguarerne. Een fast mand i een bygning med een gammel motorcykel, een radio og een antenne, De er et par stykker om at fange dem og give dem halsbånd på, følge deres færden og så refunderer de ranchejernes udgifter for kvæg, som jaguarerne nedlægger, så ranchejerne ikke skyder dem. Meget pragmatisk. Vi mødte ham næste dag på motorcykel med hans pejleapparat – der er mindst een jaguar inden for 2 km radius her til venstre for vejen… og nej vi gik ikke ud på egen hånd, men blev på ladet af pickuppen.
Et lille museum med film og fotos fra området havde de også. Nicolai og Lærke var fascinerede af piratfiskene, og Nicolai af alle natdyrene, for han har en film og natdyr hjemme, som han er meget interesseret i. Lærke fik fotograferet utroligt meget derinde, inspireret af alle de flotte fotos. Nicolai syntes, det var sjovt, at de ansattes børn gik i skole i samme bygning, for dem fik vi også hilst på.

Skriv et svar